Dit digitale bibliotek har åbent!

Find litteratur online
     Dit fagområde
     Ebøger
     Databaser

     Google Scholar
Online vejledning

Bibliotekets videovejledninger
Opgaveskrivning

 

Find litteratur online

Ud over at bruge dit biblioteket til at finde fysiske bøger, kan du også bruge det til at finde litteratur online! Du kan bruge dit fagområde, finde ebøger eller bruge en af vores generelle databaser. Se mere herunder:

 

Dit fagområde

Vi har lavet linksamlinger til alle uddannelser, hvor du finder fagligt relevante hjemmesider og databaser. Her kan du finde artikler og rapporter mm. Du finder dit fagområde her.

 

Ebøger

Biblioteket har adgang til et udvalg af ebøger. Du finder dem ved at søge, præcis ligesom når du vil finde en bog, og herefter afgrænser du til ebøger. Det gør du ved at trykke på Materialetype i menuen til venstre, og derefter "ebog". Hvis du ikke kan se kategorien "ebog", kan du trykke på den lille pil ned.

Når du har fundet en relevant ebog, kan du læse den ved at trykke på "læs online":

Der findes også en række steder online, hvor de giver fri adgang til e-Bøger og andre e-resourcer. Find en liste over nogle udvalgte her.

 

Databaser

Hvis du ikke kan finde en relevant database under Dit fagområde, kan du bruge disse to databaser som er generelle, og har artikler om (næsten) alt mellem himmel og jord:

Idunn er en norsk database, der favner bredt. Alle artikler som du finder her er i fuldtekst og kan læses med det samme. Følg linket for at finde ud af, hvordan du logger på.

Academic Search Premier er en stor, engelsk database, der også favner bredt. Et udvalg af artiklerne er i fuldtekst, men ikke alle. Følg linket for at finde ud af, hvordan du logger på.

 

Google Scholar

Google Scholar er Google's indgang til at søge videnskabelige artikler, afhandlinger, specialer og bøger. Man kan se om man har fuldtekst adgang til artikler i google scholar ved at kigge i højre side af søgeresultatet.

For at se om du har adgang til en artikel gennem UC SYD's biblioteket, skal du registrere biblioteket under bibliotekslinks på google scholar. Find en guide til hvordan du gør her.

 

Online vejledning

Du kan book en bibliotekar til en online vejledning, hvor du kan få hjælp til littartur søgning i til din opgave. For at booke en tid, klik her.

 

Bibliotekets videovejledninger

Biblioteket har samlet en række videovejledninger der er gode til dig der skal bruge biblioteket hjemme fra. Klik her.

 

Opgaveskrivning

Vi har samlet en række forskellige hjælpeværktøjer og guides til opgaveskrivning. Du kan finde dem her.